Romanian flag Romanian flag
Despre Port Midia International

DEPOZITARE

Terminalul Midia International acoperă o suprafață totală de domeniu portuar 177.626,90 m2, dintre care 54.890 m2 de platforme betonate si 70.152 m2 de platforme pietruite, dintre care 50.000 m2 platformă pietruită, are destinația de antrepozit vamal.

Terminalul portuar Midia Internațional este împrejmuit și beneficiază de pază și supraveghere umană și video. Terenul portuar, aparține statului roman si este sub contract multianual încheiat cu administratorul terenului, respectiv Administrația Porturilor Maritime.SITUATIA GEOGRAFICA

Portul Midia International, este unul dintre porturile maritime românești, situat in sud-estul României, in nordul orasului Constanta, cu acces direct la Marea Neagra si la Canalul Dunare Marea Neagra.

Transportul fluvial pe Dunăre este unul dintre cele mai avantajoase moduri de transport, datorită costurilor reduse si volumelor importante de mărfuri care pot fi tranzitate, reprezentând astfel o alternativa eficienta a transportului rutier si feroviar. Încă din 1982, anul începerilor lucrărilor de construcție a terminalului portuar, beneficiază de o buna pozitie geografica, reprezentând una dintre principalele porți de intrare/ieșire din/spre Orient respectiv Europa, precum si prima baza de export al animalelor vii din Romania. ISTORIA MIDIA INTERNATIONAL Inca din anii 80, s-a impus infiintarea unui terminal de incarcare a animalelor vii, la nave maritime si fluviale, ca Baza Specializata-Port unic de animale.

Datorita traficului intens si a solicitarilor comerciale ale tarilor din estul, vestul si centrul Europei, a fost necesara fluidizarea traficului de marfuri din Portul Constanta, acest lucru, determinand proiectarea si executarea unei Baze de export animale vii in Portul Midia.

Istoria Midia International

Inca din anii 80, s-a impus infiintarea unui terminal de incarcare a animalelor vii, la nave maritime si fluviale, ca Baza Specializata-Port unic de animale.

Datorita traficului intens si a solicitarilor comerciale ale tarilor din estul, vestul si centrul Europei, a fost necesara fluidizarea traficului de marfuri din Portul Constanta, acest lucru, determinanad proiectarea si executarea unei Baze de export animale vii in Portul Midia.

Informatii Utile

Terminalul Midia International are o capacitate de operare anuala de peste 300 de nave prin intermediul a patru dane operaționale. Lungimea totala a cheurilor este de 340 de metri iar pescajul operațional este de peste 8,5 metri, putandu-se efectua operațiuni de încărcare / descărcare simultana a 4 nave.

Midia International S.A. este o companie cu capital integral romanesc, principala sa activitate fiind cea de operator portuar in Portul Midia, Navodari.

Avantajele colaborării cu noi constau în flexibilitatea si inovatia continua a unei echipe tinere, dinamice, cu experiență profesională în domeniu, răspunzând prompt si personalizat oricarei solicitari.

Pentru a asigura servicii de calitate pentru clienții noștri, compania noastra a făcut în mod constant investiții importante în utilaje. Însă cele mai importante investiții raman investițiile în oameni, în pregătirea continuă a personalului nostru, astfel încât să putem oferii servicii de înaltă calitate și performanță partenerilor noștri.

Diversificarea portofoliului de marfuri tranzitate prin terminalul Midia International a condus la cresterea activitatii cu un ritm anual de 18 % / structura marfa, confirmandu-se astfel cresterea volumelor derulate.

Societatea noastră este organizată totodata din punct de vedere logistic și al fluxului de activitate, sa deruleze un numar de 28 000 de capete ovine si 2 000 de capete taurine in acelasi timp, în conditii standardizate la nivel internațional atât din punct de vedere sanitar-veterinar cât si al normelor privind protectia animalelor.